Corporate Governance

Δημιούργησε Πολιτικές και Διαδικασίες, κάνε την επιχείρησή σου πιο αποδοτική.

Δώσε στο προσωπικό σου την καθοδήγηση που χρειάζεται για μια πιο παραγωγική εργασιακή εμπειρία.

Τι είναι η Εταιρική Διακυβέρνηση (Corporate Governance)?

H Εταιρική Διακυβέρνηση (Corporate Governance) αναφέρεται στο σύστημα κανόνων, πρακτικών και διαδικασιών με τις οποίες μια εταιρεία κατευθύνεται και ελέγχεται. Περιλαμβάνει και καθορίζει τις σχέσεις μεταξύ μετόχων και διοίκησης , υπαλλήλων και πελατών, προμηθευτών και επενδυτών, δηλαδή όλες τις σχέσεις που επηρρεάζουν (άμεσα ή έμμεσα) την λειτουργία της.

Κύριος στόχος της εταιρικής διακυβέρνησης είναι να διασφαλίσει την διαφανή, ηθική και υπεύθυνη λειτουργία της, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η αξία για τους μετόχους της, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα όλων των άλλων συμβαλλόμενων.

Υποκείμενο των ενεργειών του Corporate Governance είναι η Εταιρεία, και όχι τα επιμέρους στοιχεία της μεμονομένα. Ένα πετυχημένο Corporate Governance έχει σαν αρχή την επιχείρηση ως όλον, και επομένως κάθε κομμάτι της έχει αυτό σαν οδηγό.

Τα κυριότερα εργαλεία εφαρμογής μιας Εταιρικής Διακυβέρνησης αποτελούν οι Εταιρικές Πολιτικές&Διαδικασίες που προβλέπονται από την Οργάνωσή της.

Γιατί χρειάζομαι Πολιτικές & Διαδικασίες για την επιχείρησή μου?

Η διαμόρφωση μιας σωστής οργάνωσης πολιτικών και διαδικασιών διασφαλίζει την ομαλή και παραγωγική λειτουργία της επιχείρησής σας ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την δυνατότητα προσαρμογής της εταιρείας στις απρόβλεπτες εξελίξεις της αγοράς. Είναι αναπόσπαστο και το πιο απαραίτητο κομμάτι μιας ολοκληρωμένης Εταιρικής Διακυβέρνησης καθώς χωρίς αυτό καμία κατεύθυνση ή απόφαση της εταιρείας δεν μπορεί να είναι εκτελέσιμη. Μεταφράζει τις κατευθυντήριες γραμμές της εταιρείας σε αρμοδιότητες και ευθύνες, διαμοιράζοντές τες στα στελέχη της αντίστοιχα.

Περιεχόμενα του Προγράμματος:

Σε αυτό το πρόγραμμα σας βοηθάμε να διαμορφώσετε και να εφαρμόσετε για την εταιρεία σας:

Πολιτικές Marketing&Πωλήσεων

Πολιτικές Προσωπικού

Πολιτικές Προμηθευτών

Πολιτικές Νομικών Υπηρεσιών

Πολιτικές Επιθεώρησης

Πολιτικές Προϊόντων

Πολιτικές Χρηματοοικονομικών και Οικονομικών Υπηρεσιών

Εξυγχρόνισε την εταιρική σου λειτουργία με τη Ficon, σήμερα.

Για ολοκληρωμένα προγράμματα Corporate Governance, μίλησε μαζί μας.

Κλείστε μια δωρεάν συνεδρία

Επικοινωνήστε άμεσα για την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει με έναν από τους συνεργάτες μας.